Sagitari


Com deia, ahir, ignoro si molta gent creu en la influència dels astres, però Llull sí, així que avui enceto la secció de l'horòscop del mestre amb la reproducció en català més o menys actualitzat de la part del Tractat d'astronomia que fa referència al signes del zodíac. Començo per Sagitari, que és el que ara encara toca i que, sense dubte, és el més important, si més no perquè regeix la meua vida, i la de Ramon Llull mentre ningú demostri el contrari, tot i que ell, segurament per humilitat, li dedica menys espai que als altres.

 

DELS DOTZE SIGNES DEL CEL

Lo cel, on són les estrelles fixes, han dividit els astrònoms en dotze parts, i cadascuna l'anomenen casa. I la casa l'anomenen signe, és a dir, senyal d'aquella part en el cel. I el signes és assenyalat per les estrelles que estan en aquella casa.


Primer signe és Àries, segon Taurus, terç Gèminis, Càncer, Leo, Virgo, Libra, Capricorn, Scòrpius, Auquàrius, Picis, Sagitàrius.

Per aquests dotze signes consideren els astrònoms totes les natures del cel, i cascun signe apropien condicions i natures diferents les unes de les altres. E per això volem parlar de cada signe segons la seua condició...

De Sagitari

Sagitari és signe qui ha la complexió del foc, e és comú, diürnal, masculí, e la seua planeta és Júpiter, e ha del cos de l'home les cuixes, e ha la regió d'Índia, e és enginyós e artec.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cloenda

A reveure