El meu Sant Jordi


No és cert que per Sant Jordi em pugueu trobar firmant llibres en alguns parades i llibreries de Barcelona; es tracta del muntatge d'una editorial que reedita alguns dels meus llibres i que s'ha empescat una petita perfomance -es diu així?- per vendre'n més. A mi no em sembla malament perquè encara que no rebo cap moneda per drets d'autor -tampoc vaig pretendre mai fer negoci amb les meus obres, com bé sabeu-, si la meua paraula arriba a descreguts i es converteixen em sentiré satisfet. De tota manera, aquesta barba blanca i arrissada tan evidentment postissa... No podien haver triat algú amb barba natural llarga d'alguns anys? En fi, almenys espero que s'hagi après bé les meus obres i pugui respondre qualsevulla pregunta que se li faci, tan sigui des de la innocència dels petits com de la malícia dels grans.

Jo, aquest Sant Jordi, sense barba, amb vestit d'ara i amb paraigua si plou, em passejaré una estona pels carrers quan ja s'acabi els dia i les parades comencin a plegar i els escriptors estiguin contents o tristos segons pensin que són més o menys coneguts després de la diada. Qui sap si algun arribarà com jo a la immortalitat... Tot i que, potser com m'ha passat a mi, correran els segles i la seua obra serà poc coneguda i les més conegudes no seran les que ells estimaven més o, encara pitjor, la gent haurà oblidat la finalitat dels seus escrits i les llegiran per simple plaer intel·lectual.

Deixem-ho estar, jo compto poc. Compreu llibres, llegiu-los, regaleu-los. Regaleu roses, si fan olor millor. I si trobeu Ramon lo ximple, que segons em consta té aquest programa, no l'apedregueu, feu-li un petó, convideu-lo a sopar, a dormir si cal; en fi, segons us surti del cor i de la vostra intel·ligència.

Comentaris

  1. Jo conec un tal Miquel que et podria substituir molt bé.Sap moltes coses de tu i de la teva obra.De fet ja fa temps que parla per tu en aquest blog.

    ResponElimina
  2. Com més escampin l'obra que em va ser donada, millor.
    Ai, també aquí trobo a faltar més veus.

    ResponElimina
  3. Les altres veus anem fent el què podem per conèixer una mica millor l'obra... En falta molt. Som prou infidels com per buscar-hi el plaer intel·lectusl o filosòfic, Ramon, perdona'ns, no en sabem més.

    Però no pateixis que no apedregarem ningú, ni lo savi, ni lo ximple. Ximples ho som prou tots...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cloenda

A reveure