CLOENDA DE L'ANY LLULL


El dimarts 13 es va clausurar oficialment l´any Llull  al TNC en un acte on se´l va evocar a través d´una sel·lecció dels seus textos, alguns recitats en llengua original , d´ altres acompanyats de música del seu temps. També es van sentir poemes sobre Llull escrits per poetes com Verdaguer interpretats per Maria del Mar Bonet i de Joan Vinyoli.

Un espectacle presidit pel president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont , el qual va destacar de Llull la seva ment oberta a d´altres cultures. També va adreçar unes paraules el conseller de Cultura Santi Vila que va fer una valoració molt positiva de la varietat i quantitat d´actes celebrats durant aquest any. Personalment, sense haver vist cap programació general, tinc la percepció que s´han fet més actes a l´estranger que a Catalunya, no sé quants actes s´han fet a les Illes Balears.
 
Els actes que jo he assistit : Exposició sobre  el seu pensament al CCCB, mostres dels seus llibres a diferents biblioteques, concerts de música del seu temps, i la més aviat fallida pel·lícula-documental de TV3, no deixen de ser actes minoritaris. Intentar que Llull sigui popular és feina perduda. Llull és i ha estat sempre un escriptor i pensador de minories, costa acostar-s´hi.
 
 De Llull admiro la seva perseverança, l´esforç d´anar a contracorrent per demostrar el que pensava, abandonant la seva zona de comfort, aquest anhel de perfecció posat al servei d´un intent de millorar la societat sempre segons el seu punt de vista, és clar.

 I sobretot,hem d´agrair a Llull el fet de tenir un començament molt brillant i consistent de la literatura catalana, cosa insòlita en la majoria de literatures.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cloenda

A reveure